Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia revine!

August 21, 2023

Dacă ai fredonat  un șlagăr românesc, atunci sigur el a fost lansat pe scena Festivalului de Muzică de la Mamaia, care anul acesta împlinește 60 de ani

După 11 ani de absență, Mamaia cântă din nou. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, va avea o revenire de gală, cu o ediție aniversară – 60 de ani.

Festivalul de Muzică ușoară de la Mamaia. Așa îl știm toți, pentru că el a lansat toate vedetele muzicii românești și a crescut multe generații de public din România.

Festivalul a devenit în timp un simbol cultural, turistic și social. Românii l-au iubit, pentru că el a știut să le facă vacanțele mai frumoase, pentru că pe muzica lui  se îndrăgosteau,  iubeau și își regăseau dreptul la normalitate, într-o perioadă istorică în care cenzura și interdicțiile dictau viața fiecăruia.

Creat în plin regim comunist, Festivalul de Muzică ușoară de la Mamaia a încântat publicul din România din 1963, când a avut loc prima sa ediție și până în 2012, când a intrat în pauză. Timp de 11 ani pe scena Teatrului de Vară  de la Mamaia, care a vibrat decenii intregi, s-au așezat tăcerea și.....ruina.

Dar Mamaia s-a decis să cânte din nou, între 25 și 27 august 2023, într-o ediție care își dorește să redea festivalului strălucirea de pe vremuri, acordând-o conceptelor moderne. Anul acesta Festivalul împlinește 60 de ani, iar ediția jubiliară se anunță a fi una cu adevărat magică, așa cum este normal pentru o aniversare atât de importantă. 

Nume mari din muzica românească revin pe scena Festivalului de la Mamaia

Horia Ghibuțiu subliniază că ediția din acest an nu va avea și componența Concurs, așa cum este știut festivalul. Dorința organizatorilor este să aniverseze cei 60 de ani de Mamaia  muzicală. 

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia îi aduce în față publicului pe  artiștii: Carmen Trandafir, Călin Geambașu, Xenti Runceanu, Andreea Runceanu, K1, Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu, Romanița Duminică, Florentina Ciună, Marius Țeicu, Gabriel Cotabiță, Dani Ionescu, Anca Florescu, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac, Aurelian Temișan, Miki ex K-pital, Cristina Vasiu, Vlad Nicolici, Loredana, Horia Moculescu, Silvia Dumitrescu, Călin Goia, Sergiu Cioiu, Jazzy Jo, Loredana, Hara, Gabriela Atanasov, Andrei Bănuță, Betty Iordăchescu.

Formații mari vor concerta în cele trei seri de festival. Vineri, 25 august îi asculți și ii vezi live pe cei de la Direcția 5 și  Holograf. Sâmbătă, 26 august, vei dansa pe muzica celor de la Proconsul și Cargo. Iar duminică, 27 august, cânta căt te țin plămâni cu Voltaj și Loredana & Agurida Band.

Premiile pentru întreaga activitate vor primi pe,scena de la Mamaia: Marius Țeicu,
Horia Moculescu, Corina Chiriac, Marina Voica. Toată magia de la Mamaia este pusă în scenă de unul dintre marii regizori români.  Răzvan Ioan Dincă,  celebrul regizor care semnează „Fantoma de la Operă „ vine la Mamaia pentru a regiza acest show aniversar.

Și pentru că un astfel de moment are nevoie de tot ceea ce este mai bun,  Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia este dirijată de Daniel Jinga.  Horia Ghibuțiu subliniază că prezentatorii evenimentului sunt doi celebrii oameni de show ” Liana Stanciu și Aurelian Temișan sunt cu mult mai mult decât prezentatori. Ei au momente special create pentru ei și doar ei știu să introducă în scenă vedetele muzicii  care revin pe scena Festivalului de la Mamaia".

Pe scurt, cum a debutat Festivalul de la Mamaia, acum 60 de ani

Prima ediție a festivalului a avut loc în vara lui 1963, chiar cu ocazia inaugurării Teatrului de Vară de la Mamaia. Teatru s-a numit la începuturi „Ovidiu”, apoi numele său a rămas Teatrul de Vară, care azi, din nefericire se află în ruină.

La Concursul care era punctul forte din festival s-au înscris cei mai mari compozitori de la noi, piesele fiind interpretate de soliștii de marcă din muzica ușoară. Decenii întregi, acompaniamentul era  realizat de Orchestra Radioteleviziunii, cu celebrul său dirijor Sile Dinicu, împreună cu Orchestra Casei de discuri Electrecord, dirijor Alexandru Imre.

Din 1963 și până în 2012, Festivalul a lansat marile șlagăre românești și stelele muzicii ușoare autohtone. Ultima ediție a avut loc în anul 2012, festivalul reluându-se anul acesta, cu ediția aniversară de 60 de ani.

 

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Albertos HiT - Moderator Online

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia revine!

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact