Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea

Mai 13, 2021

Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă susținută joi la Palatul Cotroceni, că masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, din 15 mai. „Excepții fac piețele, târgurile”, a precizat președintele. Totodată, el a anunțat că, tot din 15 mai, nu vor mai fi valabile restricțiile de circulație din timpul nopții, respectiv carantina de noapte, care începe de la ora 22.00.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Peste un an de zile a durat pandemia. A fost prea multă suferință în România și îmi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma aceste boli, însă trebuie să ne amintim și de cei care au făcut posibilă gestionarea pandemiei

Medicii au fost eroii noști, le datorăm mulțumiri

Suntem în pregătiri pentru România post-pandemică. Dacă ne vaccinăm cu toții, pandemia se va reduce și se va termina Nu îmi doresc ca România post-pandemie să fie la fel ca România dinainte de pandemie România post-pandemică este cea în care viața românilor devine mai bună În ședința de astăzi, am stabilit niște ținte de vaccinare. Ne propunem 5 milioane la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie, iar la 1 august 7 milioane Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare și am dorit să fie un calendar pentru întreaga perioadă de vară.

 

Ne pregătim de relaxare, dar trebuie să fie o relaxare precaută. Nu vrem să relaxăm în iunie ca să revenim cu restricții în august. La sfârșitul verii vom avea o reevaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă.

Relaxările sunt condiționate de 2 factori extrem de importanți: evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm Prima etapă va avea loc chiar acum în 15 mai. Apoi, 1 iunie, 1 iulie și 1 august

Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu câteva excepții: piețe, târguri, stații de transport public

A doua este eliminarea restricțiilor de deplasare noaptea, iar magazinele vor reveni la orele normale de funcționare

Avem nunți, botezuri, mese festive, din 1 iunie în exterior pot participa maxim 70 de persoane, în interior maxim 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Despre scoli: Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. E previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școli.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

Albertos HiT - Moderator Online

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact