Cum arăta primul video urcat pe Youtube și ce conținea. Se întâmpla acum fix 15 ani

Aprilie 24, 2020

Exact 15 ani… atât a trecut de când a fost urcat pe YouTube primul videoclip. Este vorba de un clip scurt, de 15 secunde, în care cofondatorul platoformei s-a filmat la grădina zoologică, în timp ce vorbea despre elefenți. Tot el a fost și cel care l-a postat. Filmulețul a strâns de atunci peste 90 de milioane de vizualizări.

Cum arată primul videoclip urcat pe Youtube

Într-o lume în care nu ne putem închipui viața fără tehnologie și rețelele de socializare este bine ca din când în când să ne amintim că totul a avut și un început. Pe 23 aprilie s-au împlinit 15 ani de când a fost urcat primul videoclip pe YouTube. A fost postat chiar de co-fondatorul site-ului, Jawed Karim. El s-a filmat în timp ce stătea în fața cuștii de elefenți de la grădina zoologică din San Diego, Statele Unite ale Americii. Calitatea imaginilor este una foarte slabă în comparație cu ce avem astăzi, iar lungimea videoclipului este de doar 18 secunde.

”Ne află în fața elefanților. Lucrul cel mai interesant la ei este că au trompa foarte lungă. Este foarte ”cool”, spunea pe atunci, Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube.

Nu reprezintă mare lucru din punct de vedere al conținutului, dar cu siguranță este o parte importantă din istoria internetului.

YouTube valoreză astăzi peste 15 miliarde de dolari

YouTube a apărut în urma colaborării lui Karim Jawed cu ceilalți doi fondatori Steven Chen și Chad Hurley. Cei trei au continuat să dezvolte platforma, iar Karim a rămas cosilier, notează thesun.co.uk.

La început nimeni nu s-ar fi gândit că site-ul ar putea reprezenta un fenomen atât de important peste ani. Însă la dezvoltarea lui rapidă a contribuit și gigantul Google, care a achiziționat platforma în 2006 și a dus-o la un alt nivel.

Celebrul website a ajuns, anul trecut, la o cotă de piață de peste 15 miliarde de dolari. În fecare minut sunt urcate mai mult de 500 de ore de conținut, iar platforma reprezintă azi o metodă bună de face foarte mulți bani.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

 Radio HiTFM Online : Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara).

Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostrii! Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta wWw.RadioHiTFm.Net 

Descarca pe Android Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania

Descarca pe Iphone Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania  

Sustine si tu HiTFM Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

Donate Hit

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact

Recomandarile HiTFM Media

Ddos

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro Radio HiT FM - MyRadioOnline.ro

Stafful Radio HiTFM Online

Daniel Rusu - Moderator Online Radio HiT FM

Geo HiT - Moderator Online

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

DannY HiT - Moderator Radio

Denys HiT - Moderator Online

Albertos HiT - Moderator Online

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM