Al treilea val de COVID-19 pune stăpânire pe Europa, inclusiv pe Romania

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săptămână cu 25,46% față de săptămâna precedentă. Peste 4.000 de infectări în plus au fost confirmate.

Romania se pregateste de al treilea val de Covid-19.In ultima saptamana numarul cazurilor de imbolnaviri au crescut semnificativ astfel in perioada 20-26 februarie au fost confirmate 21.177 de infectări, față de 16.879 în intervalul 13-19 februarie. În fiecare zi s-au înregistrat creșteri de la 12,67% la 38,67% în această săptămână față de ziua corespunzătoare din săptămâna precedentă. Dacă în cele șase zile din perioada 13-18 februarie au fost raportate potrivit datelor comunicate ale Grupului de Comunicare Strategică – 14.167 cazuri noi de COVID-19, în perioada 20-25 februarie au fost depistate 17.416 infectări.

Creșterea a fost de 22,93%. Analiza compară cazurile din fiecare zi a perioadei 20-25 februarie cu infectările din ziua corespunzătoare din perioada 13-18 februarie – cazurile de sâmbătă 20 februarie față de sâmbătă 13 februarie, duminică 21 februarie față de duminică 14 februarie și tot așa până la joi 25 februarie față de joi 18 februarie. Opțiunea pentru această raportare a avut în vedere faptul că numărul de teste fluctuează în cursul unei săptămâni: un număr foarte mic în weekend și un vârf în mijlocul săptămânii. Pentru fiecare zi, creșterea a fost între 12,67% și 28,28%.Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) estimează, într-o analiză a evoluției epidemiei în țara noastră, publicată miercuri, o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19. Specialiștii INSP anticipează trei scenarii, iar în cel mai rău, în 20 martie se va ajunge la o medie de 8.900 de infectări zilnice. Scenariile au în vedere o creștere constantă zilnică a cazurilor noi de 1%, 2% și, respectiv, 4%. Al treilea val nu pune stapanire doar pe Romania ci pe intreaga Europa, iar autorităţile iau măsuri.

Portugalia a prelungit starea de urgenţă şi implicit, carantina naţională. Franţa este pregătită să impună noi restricţii în regiunile cu o explozie a cazurilor de îmbolnăvire. Italia a înregistrat ieri cel mai mare bilanţ din ultima lună şi jumătate. Italia a înregistrat peste 16.400 de cazuri de îmbolnăvire - cel mai ridicat bilanţ din ultimele şase săptămâni. Cel mai rău este într-o provincie din nord. Autorităţile de acolo au cerut Guvernului să intensifice campania de vaccinare în regiune şi au introdus noi restricţii.

Laura Castelletti, viceprimar Brescia: “Decizia de a întări restricțiile și de a ridica nivelul de alertă la portocaliu a fost de așteptat, pentru că infectările și spitalizările, mai ales cele la Terapie Intensivă, au crescut în ultimele zile. Asta s-a întâmplat și din cauză că am ridicat unele restricții când eram în zona galbenă.”Oficialii din Franţa nu exclud plasarea în carantină a anumitor zone sau chiar a întregii ţări, dacă numărul celor infectaţi creşte rapid. Potrivit premierului francez, 20 de regiuni sunt atent monitorizate. Până în 27 februarie, în România, au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.432 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Astfel nici capitala nu scapa de restrictii. In judetul Ilfov mai mult de sapte localitati au intrat in scenariu rosul ce inseamna ca cinematografurile, restaurantele si cazinourile impreuna cu jocurile de noroc sunt inchise, printre aceste se numara Otopeni, Popesti Leordeni, Chiajna, Balotesti, Jilava, Corbeanca, Gruiu.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

 Radio HiTFM Online : Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara).

Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostrii! Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta wWw.RadioHiTFm.Net 

Descarca pe Android Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania

Descarca pe Iphone Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania  

Sustine si tu HiTFM Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

Donate Hit

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact

Recomandarile HiTFM Media

Ddos

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro Radio HiT FM - MyRadioOnline.ro

Stafful Radio HiTFM Online

Geo HiT - Moderator Online

Denys HiT - Moderator Online

Andra - Moderator Online pe Radio HiT FM Romania

DannY HiT - Moderator Radio

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Albertos HiT - Moderator Online

Daniel Rusu - Moderator Online Radio HiT FM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Zuza Moderator Online HiTFM