Cum se foloseste corect masca medicala

Aceasta este o masura menita, in primul rand, sa ii protejeze pe cei cu care intra in contact bolnavul. Utilizarea mastii de o persoana bolnava, cu simptome de gripa, ajuta prin retinerea secretiilor respiratorii in cazul in care persoana tuseste sau stranuta si reduce riscul de infectare in randul persoanelor cu care bolnavul este intr-un contact apropiat. Situatiile in care acest lucru poate fi util include: atunci cand calatoresc la domiciliu sau la spital ori atunci cand, in mod inevitabil, au un contact apropiat cu persoane sanatoase.

Cum se utilizeaza, securizeaza si indeparteaza corespunzator masca de fata

Masca trebuie aplicata cu grija peste gura si nas si apoi ajustata si fixata: fixati masca cu snurul sau banda elastica, la mijlocul capului si al cefei, presati pe forma nasului banda flexibila transversala, aranjati masca confortabil pe fata si sub barbie.

Evitati sa atingeti masca cu mainile. Dupa orice atingere a mastii aflate pe fata, precum si dupa ce se scoate masca de pe fata, mainile trebuie sa fie curatate prin spalare cu apa si sapun sau cu un dezinfectant de maini pe baza de alcool. Schimbati masca atunci cand devine umeda. Dupa o utilizare prelungita, masca de fata se poate umezi. In acest caz trebuie sa inlocuiti masca umeda cu o masca  uscata si curata.

Pentru a scoate, securiza si elimina in mod corespunzator o masca: dezlegati sau rupeti legaturile ori elasticul din partea de jos, apoi pe cel de sus, tineti de legatura de sus si indepartati masca de pe fata. Nu atingeti masca cu mana. Impaturiti masca astfel incat interiorul sa nu fie deloc expus. Mastile de unica folosinta trebuie aruncate dupa o singura utilizare.

Dupa ce au fost scoase de pe fata mastile trebuie introduse intr-o punga de plastic, care trebuie sa fie apoi securizata printr-o inchidere corespunzatoare, eventual sigilare cu banda adeziva. Punga securizata poate fi pusa in gunoiul menajer, insa e preferabil sa le adunati intr-un loc sigue si, atunci cand aveti mai multe, sa le duceti intr-un punct de colectare a deseurilor speciale sau intr-o unitate medicala.

Dupa indepartarea mastii de pe fata, mainile trebuie sa fie curatate prin spalare cu apa si sapun sau cu un dezinfectant pentru maini, pe baza de alcool.

Pretul unei cutii cu 50 de masti medicale de protectie porneste de la 7 lei, dar gasiti masti la bucata in farmacii, la cateva zeci de bani.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

Recomandarile HiTFM Media

Ddos Host

ismokeit.ro 

Sustine si tu HiTFM Romania

Daca iti place RadioHiTFm.Net si doresti sa contribui la sustinerea acestuia, te invitam sa faci o Donatie Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact. 

Pixel

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro

Stafful Radio HiTFM Online

RazvY HiT - Fondator, Moderator si Administrator

Cataleya HiT - Moderator Live

Anne Marie - Moderator Online HiTFM

DannY HiT - Moderator Radio

LarY - Administrator (Responsabil) Facebook-ul RadioHiTFM

Albertos HiT - Moderator Online

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Denys HiT - Moderator Online