EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA. CÂT COSTĂ MĂȘTILE MEDICALE ȘI DE UNDE SE POT CUMPARA

Cea mai bună protecție împotriva gripei este vaccinul, iar în lipsa acestuia, măsurile de igienă. Este ceea ce ne spun specialiștii și ceea ce confirmă și medicul Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase. El lansează și un avertisment: dacă avem gripă și mergem la camera de gardă a unui spital, riscăm să-i contaminăm și pe cei care ajung acolo cu alte afecțiuni, dacă nu luăm măsurile necesare.

După ce s-a declarat oficial epidemie de gripă, în urma constatării a trei săptămâni consecutive epidemice, managerul Institului de boli Infecțioase Matei Balș din Capitală face o serie de recomandări pentru populația României.

Adrian Streinu Cercel îi învață pe oameni cu se poartă corect masca medicală. „Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții. Nu strănutăm în mână. Este bine să purtăm și masca de protecție”a afirmat medicul, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Acesta mai subliniază că igiena este extrem de importantă, iar purtarea măștilor medicale sunt esențiale. „Unitățile sanitare știu ce au de făcut. Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții. Nu strănutăm în mână. Este bine să purtăm și masca de protecție. Nu se poartă sub nas, pentru că prin nas veți contamina ce e în jur. Nu uitați că trebuie să ne spălam în nas, atunci când ne spălăm pe față. Ceea ce învățam la grădiniță trebuie să punem acum în practică.”

Cât costă măștile medicale și de unde se pot cumpara

Măștile medicale pentru prevenirea răcelilor pot fi găsite în farmacii și online și nu trebuie să aibă vreun design avangardist pentru a funcționa. Prețul unei măști este de aproximativ 1 ron. O mască simplă de unică folosință este bună, dar trebuie să te asiguri că aceasta te poate proteja de particulele din aer. În plus, ar trebui să o arunci după fiecare utilizare pentru o eficiență maximă. Dacă o mască se umezește chiar și prin simpla respirație, eficiența sa în ceea ce privește protecția este redusă.

În această perioadă, Ministerul Sănătății a transmis unităților spitalicești un set de măsuri suplimentare:

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

Recomandarile HiTFM Media

Ddos Host

ismokeit.ro 

Sustine si tu HiTFM Romania

Daca iti place RadioHiTFm.Net si doresti sa contribui la sustinerea acestuia, te invitam sa faci o Donatie Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact. 

Pixel

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro

Stafful Radio HiTFM Online

DannY HiT - Moderator Radio

Alex FLY - Moderator Online

Denys HiT - Moderator Online

Cataleya HiT - Moderator Live

Albertos HiT - Moderator Online

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT

RazvY HiT - Fondator, Moderator si Administrator

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Anne Marie - Moderator Online HiTFM