Explozie la rafinaria Petromidia Navadori

Iulie 03, 2021

Video explozie la mare in navodari ,judul Constanta!Un turist aflat pe plajă în Mamaia Nord a surprins momentul exploziei de la Petromidia. În imagini se observă flăcările, urmate de un nor negru de fum toxic care s-a ridicat rapid.

Dragoș Ciuparu, profesor UPG Ploiești a explicat care sunt cauzele care ar fi putut provoca explozia, eroarea umană fiind puțin probabilă.

„Știind că e vorba de o instalație de hidrofinare petrol motorină, această instalație lucrează cu gaze, ca atare gazele sunt gaze inflamabile, vorbim de hidrogen și gaze ușoare, metan, etan, propan. Este foarte posibil ca un astfel de amestec de gaze, scurs dintr-o neetanșeitate în instalație să fi prins foc, cum spunem noi, de la un cuptor sau altă sursă care să genereze explozie, în urma șocului să afecteze mecanic echipamentele tehnologice din instalație, conducte, vase,” a explicat Dragoș Ciuparu.„Scenariile sunt multiple. Din fericire, în ziua de azi, instalațiile sunt aproape complet automatizate. Sunt gestionate prin sisteme de control distribuite care permit intervenția umană într-o măsură mică. Poate fi vorba de o neetanșeitate la vreun utilaj dinamic, vreo pompă sau vreun compresor care să se denatureze în timp, din uzură și care să producă astfel de scurgeri de gaze,” a adăugat Dragoș Ciuparu.

Despre toxicitatea fumului eliminat în timpul exploziei, Dragoș Ciuparu spune că „Norul de fum nu e norul de gaze care a explodat. Norul de fum rezultă ca urmare a arderii produsului petrolier care exista în instalație la momentul acela. Toxicitatea lui e asemănător cu al gazelor de eșapament ale motoarelor Diesel și ale turbomotoarelor de aviație.” 

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort. Alte cinci persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Intervenția la fața locului este în plină desfășurare. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major.

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica, a anunțat că incendiul nu a fost încă stins: „O explozie la instalația de transport a gazului petrolier. În acest moment, incendiul a fost localizat și se lucrează, dar fiind o instalație de gaz, această nu se poate opri imediat. Va fi o situație de durată până în momentul în care incendiul va fi stins.”

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

Radio HiTFM UN RADIO CARE TE REPREZINTA

 Radio HiTFM Online : Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara).

Descarca pe Android Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania

Descarca pe Iphone Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania  

Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostrii! Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta wWw.RadioHiTFm.Net 

Sustine si tu HiTFM Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

Donate Hit

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact

Recomandarile HiTFM Media

Ddos

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro Radio HiT FM - MyRadioOnline.ro

Stafful Radio HiTFM Online

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

DannY HiT - Moderator Radio

RazvY HiT - Fondator, Moderator si Administrator

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Zuza Moderator Online HiTFM

Daniel Rusu - Moderator Online Radio HiT FM

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

Denys HiT - Moderator Online