Explozii puternice, urmate de incendiu, la o stație GPL din Crevedia/Dâmbovița, la 27 de kilometri de București.

August 27, 2023

O explozie a avut loc sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia/județul Dâmbovița, de pe DN1A, la 27 de km de București, soldată cu un incendiu și mai multe explozii. Stația era închisă în urma controalelor, dar funcționa și avea 6 cisterne de 10.000 de litri, din care două pline.

Update 31.08.2023 : Al treilea deces în urma tragediei din Crevedia. Unul dintre răniții internați la Floreasca, cu arsuri pe mare parte din corp, a murit! Era internat la Spitalul Floreasca din Bucuresti, cu arsuri extinse, care au făcut imposibil transferul într-un spital din străinătate. Acesta este cel de al treilea deces în urma tragediei din Crevedia.


UPDATE ora 13:00 - Explozii la o stație GPL din Crevedia. Al doilea mort după tragedie. 41 de arși sunt în spitale, 4 au fost duși în străinătate

Doi oameni au murit și 57 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă. Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri. A fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au fost deja transferați în Belgia și Italia. Parchetul General a preluat ancheta, iar Raed Arafat a declarat că celula de criză va continua să funcționeze cât va fi nevoie. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020.

Explozii la o stație GPL din Crevedia. Al doilea mort după tragedie. 41 de arși sunt în spitale, 4 au fost duși în străinătate.Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar Spitalul Floreasca, planul alb, adică întreg personalul medical este convocat la spital pentru a întări liniile de gardă. O persoană a murit la spital după ce a intrat în stop respirator. A fost resuscitată dar a făcut infarct, a explicat șeful Departametului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. A fost activată celula de criză la Ministerul de Interne la care participă și premierul Marcel Ciolacu.

Mai multe explozii puternice au avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu masiv. O persoană a murit, iar alte 46 au fost rănite și duse la spitale din București, opt dintre ele fiind intubate. 26 dintre răniți sunt pompieri. Conform premierului Marcel Ciolacu, patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

Primii doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia au fost transferaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o unitate medicală din Bruxelles, fiind vorba despre doi pompieri. Alte două persoane urmează să fie duse cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Milano, în Italia.

Guvernul a anunţat că primii doi pacienţi care beneficiază de Mecanismul European de Protecţie Civilă sunt oi pompieri internaţi la Spitalul de Urgenta Floreasca. Fiecare are arsuri pe aproximativ 50-60% din suprafaţa corpului. Ei vor fi primiţi la tratament la Spitalul militar din Bruxelles. Potrivit MApN, cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan va decola la ora 08.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri. Astfel, aceştia ar urma să fie îngrijiţi de specialiştii grupului San Donato-San Rafaele din Milano.

Cum s-ar fi produs explozia: în curte erau 6 cisterne cu GPL, angajații ar fi încercat să mute GPL dintr-o cisternă-n alta.

În parcarea stației din Crevedia s-ar fi aflat, la momentul primei deflagrații, 6 cisterne de GPL, fiecare cu circa 10.000 de litri de gaz-petrol lichefiat.

Cel puțin o persoană a murit și alte 57 au fost grav rănite în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă. Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri. A fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate. 

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Albertos HiT - Moderator Online

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Explozii puternice, urmate de incendiu, la o stație GPL din Crevedia/Dâmbovița, la 27 de kilometri de București.

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact