Retea de proxeneti români care activa în Spania, destructurată cu sprijinul Europol

Martie 11, 2021

Rețea de proxeneți români care activa în Spania, destructurată cu sprijinul Europol. Victimele erau păcălite prin metoda „loverboy”.

Autoritățile române și spaniole au destructurat o grupare specializată în proxenetism, spălare de bani, trafic de minori și deținere și trafic de droguri care acționa pe teritoriul Spaniei. Tinerele erau racolate prin metoda „loverboy”, după care erau trimise în străinătate să practice prostituția. Printre victimele rețelei erau și femei însărcinate. Operațiunea a fost efectuată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și Poliția Națională din Regatul Spaniei, cu sprijinul Europol, conform unui comunicat al Poliției Române. În urma acțiunii comune, procurorii din Giurgiu au reținut cinci persoane acuzate de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare de bani și deținere de droguri de mare risc, persoane care făceau parte dintr-o rețea organizată care acționa în Spania.

Ținta rețelei erau tinerele cu o situație financiară precară, ele erau racolate prin metoda „loverboy”, după care erau trimise în Spania. „Inițial, membrii grupării cu atribuții legate de recrutare și determinare le ofereau tinerelor sume de bani sau diverse cadouri pentru a le crea o stare emoțională de atașament sentimental față de aceștia și totodată la crearea unei «dependențe» față de acest stil de viață, astfel încât victimele erau dispuse a face orice le cereau inculpații”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT. De asemenea, anchetatorii au descoperit că printre victime se aflau și femei însărcinate. Din datele și probele administrate a rezultat faptul că grupul infracțional organizat, format din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, ar fi fost constituit de persoane ce domiciliază în județul Giurgiu și municipiul București, ulterior, la grup aderând și alți membri din județul Galați. „În cadrul acțiunii desfășurate în România, au fost puse în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, 10 în județul Giurgiu, două în municipiul Galați și două în municipiul București, la locuințele celor 13 persoane cercetate”, transmite Poliția Română. Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute două persoane de cetățenie română. „Ieri, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus reținerea a 5 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare a banilor, trafic de minori, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri, urmând ca, în ziua de 10 martie 2021, să fie prezentate Tribunalului Giurgiu, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive”, se mai arată în comunicat.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

Albertos HiT - Moderator Online

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Retea de proxeneti români care activa în Spania, destructurată cu sprijinul Europol

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact