12 muncitori blocați de ape la Nereju

Iunie 20, 2021

Video salvarea celor 12 persoane rămase izolate în pădure, în localitatea Nereju din județul Vrancea, după ce au fost surprinse de creșterea râului Zăbala, au fost salvate sâmbătă după-amiază, după aproape 20 de ore, cu ajutorul unui sistem de tip tiroliană.

Inspectoratul Județean al Jandarmeriei a dat publicității imagini surprinse din dronă cu locul în care au fost izolate cele 12 persoane - între care se aflau și trei femei și un minor - iar filmarea arată o perspectivă amenințătoare a puhoaielor în mijlocul cărora au rămas izolați și pericolul pe lângă care au trecut. Iată:Unul dintre muncitori a povestit coșmarul prin care a trecut: „Azi-noapte n-am închis un ochi. Dacă mă pun aici pe jos, aici dorm. Am venit din pădure, n-am avut timp să trecem apa, ne-a luat puntea, ne-a fost frică să mai trecem, am intrat până aici în apă și ne-am întors înapoi. (Reporter: V-ați speriat tare...) Care nu se sperie de moarte?”Cei 12 muncitori efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși vineri de creșterea râului, refugiindu-se într-un vagon-remorcă pe o insulă. Date fiind condițiile meteo periculoase, intervenția salvatorilor pentru extragerea lor nu s-a putut realiza cu ajutorul bărcilor sau elicopterelor aflate în dotare. Zona muntoasă respectivă era greu accesibilă, iar vizibilitate redusă.

Pe timpul nopții cei 12 au rămas în vagon, dar sub supravegherea voluntarilor și a personalului ISU.

Misiunea de salvare a fost reluată sâmbătă în zori, cu forțe suplimentate. Alături de pompierii militari, pompierii voluntari, salvamontiști și jandarmi din județul Vrancea au fost trimise două echipe de salvatori montani din Covasna si Bacău. Raed Arafat, șeful DSU, declara că speră ca operațiunea să poată fi încheiată în timp util.

Condițiile din zonă au rămas periculoase, pentru că a plouat în continuu, debitul râului era crescut și apele aduceau resturi de materiale care puteau pune în pericol atât viața salvatorilor, cât și a persoanelor izolate. Cum extragerea persoanelor izolate cu ajutorul bărcilor sau elicopterelor aflate în dotare nu putea fi realizată, s-a decis ca în cele din urmă misiunea de salvare să se facă printr-un sistem de tiroliană. 

În acest moment, cele 12 persoane - un minor, trei femei și opt bărbați - au fost evacuate, extrase din zona de pericol și nu prezintă probleme medicale.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

Radio HiTFM UN RADIO CARE TE REPREZINTA

 Radio HiTFM Online : Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara).

Descarca pe Android Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania

Descarca pe Iphone Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania  

Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostrii! Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta wWw.RadioHiTFm.Net 

Sustine si tu HiTFM Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

Donate Hit

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact

Recomandarile HiTFM Media

Ddos

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro Radio HiT FM - MyRadioOnline.ro

Stafful Radio HiTFM Online

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

Andra - Moderator Online pe Radio HiT FM Romania

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

Zuza Moderator Online HiTFM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

RazvY HiT - Fondator, Moderator si Administrator

Daniel Rusu - Moderator Online Radio HiT FM

Denys HiT - Moderator Online