În ce condiții ar putea să se reia călătoriile. Măsuri speciale anunțate pe perioada pandamiei

Transportul de bunuri și persoane ar putea fi simplificat la nivelul UE, printr-un set de măsuri comune care se dezbat acum intens la nivelul Uniunii. Grecia a venit deja cu propunerea introducerii unui pașaport de sănătate, pentru a fi reluate în condiții maxime de respectare a stării de sănătate a cetățenilor care ajung pe teritoriul elen și nu numai.

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi susține ideea lansării unor astfel de pașapoarte, pentru că acestea ar putea ușura mult munca transportatorilor, în vederea reluării călătoriilor. Un așa numit pașaport de sănătate sau „pașaport de coronavirus” ar putea evita răspândirea interstatală a virusului și ar putea reporni economiile care se bazează în proporție foarte mare din turism și industria HoReCa.

„Măsurile vor avea la bază distanțarea socială, purtarea de măști, protejarea lucrătorilor din transporturi, separarea fluxurilor depasageri, încurajarea achiziționării de bilete electronice (…) Există și varianta pașașoartelor de sănătate, dacă ar putea fi pusă în aplicare ar ușura mult viața transportatorilor”, a explicat Adina Vălean, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

În ceea ce privește siguranța pasagerilor care vor tranzita Europa, Adina Vălean recomandă măsuri cum ar fi verificarea temperaturii pasagerilor și în funcție de acest lucru să fie eventual izolat de restul pasageriilor, însă doar dacă e cazul.
Deși Guvernul elen este promotorul ideei introducerii acestui pașaport de sănătate pentru a nu fi afectată și mai mult economia țării, Adina Vălean spune că acest lucru nu va fi posibil în orice condiții.

„Grecia nu cred că va primi cu orice preț orice turist. Centrul european pentru controlul bolilor recomandă ca deschiderea conectivității să se facă între țări și regiuni care au o situație epidemiologică similară. Fiecare autoritate națională va trebui să dea acest răspuns (dacă sunt pregătite să primească turiști – n.r.). Nu toate țările vor ridica restricțiile de călătorie în același timp”, a mai precizat comisarul român.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net

 Radio HiTFM Online : Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara).

Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostrii! Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta wWw.RadioHiTFm.Net 

Descarca pe Android Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania

Descarca pe Iphone Aplicatia Radio HiT FM Manele Romania  

Sustine si tu HiTFM Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

Donate Hit

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact

Recomandarile HiTFM Media

Ddos

Link Partener | Radio Manele

Ascultalive.ro Radio HiT FM - MyRadioOnline.ro

Stafful Radio HiTFM Online

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Andra - Moderator Online pe Radio HiT FM Romania

RazvY HiT - Fondator, Moderator si Administrator

Denys HiT - Moderator Online

Zuza Moderator Online HiTFM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Daniel Rusu - Moderator Online Radio HiT FM