Parada de 1 Decembrie 2023 la Bucuresti - Ziua Națională a României

Noiembrie 29, 2023

Desfășurare de forțe impresionantă la parada de anul acesta de 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Peste 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi ANP, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la parada din Capitală.

Pe 1 decembrie 1918 a apărut oficial statul România, după ce, în urma unei serii de evenimente, toate provinciile istorice ocupate de români s-au unit într-un singur stat. Vorbim aici despre Banat, Transilvania, Basarabia şi Bucovina, dar şi despre zonele care formau practic, deja, Regatul România recunoscut ca stat independent după Războiul de Independenţă din 1977-1978.

Astfel s-a stabilit ca 1 decembrie 1918 să devină Ziua Naţională a României, iar în fiecare an, de 1 decembrie, sunt organizate diferite evenimente, în special parade militare, în Bucureşti şi în alte oraşe din întreaga ţară.

Peste 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi ANP, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor defila pe 1 Decembrie la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf, a anunțat, joi, Ministerul Apărării Naţionale.

parada 1 decembrie

Parada este programată să înceapă la ora 11.00. Alături de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații vor participa militari din mai multe țări aliate sau partenere: Marea Britanie, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania și SUA.

Dintre cele peste 300 de mijloace tehnice care vor compune parada, circa 50 vor fi avioane, precizează MApN.

Tot la București va avea loc, de 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Bucureștenii vor vedea aeronave de luptă din Germania, SUA și Turcia, dar și alte 23 de mijloace tehnice.

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri pentru fluidizarea traficului și aplicarea restricțiilor rutiere pe arterele care converg spre Arcul de Triumf, pentru ziua de 1 Decembrie, mai arată MApN.

Reprezentanții ministerului atrag atenția că folosirea dronelor este interzisă în spațiul aerian în care se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale.

Programul complet şi traseul Paradei din 2023

Chiar dacă parada de 1 Decembrie 2023 începe, la Bucureşti, la ora 11.00, specialiştii recomandă doritorilor să ajungă din timp la eveniment, pentru a obţine cele mai bune locuri. În plus, începând cu ora 12.00, în Piaţa Arcul de Triumf este organizată şi o expoziţie de tehnică militară.

În legătură cu parada de 1 Decembrie 2023 mai sunt organizate şi alte evenimente după cum urmează:

- Între orele 07.00 şi 11.00, în Parcul Carol I are loc o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut

- Între orele 19.00 şi 22.00 este organizată retragerea cu torţe pe traseul: Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Mihail Kogălniceanu - Spl. Independenţei - Bd. Eroilor Sanitari - Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu - Şos. Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu - Bd. General Paul Teodorescu - Bd. Timişoara - sediul Brigăzii 30 Gardă.

Restricţii de circulaţie în Bucureşti pe 1 Decembrie

Ziua de 1 Decembrie 2023 vine cu numeroase restricţii de circulaţie în Bucureşti, din cauza evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Câteva dintre acestea le regăsiţi în lista de mai jos:

- Până la ora 17.00 - închiderea alveolei, în dreptul staţiei STB, din Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul de mers dinspre Bd. Mareşal C-tin Prezan către Piaţa Presei Libere, pentru amplasarea sistemului de sonorizare.

- Până la ora 18.00 - restricţionarea parcării/staţionării voluntare în supralărgirea Şos. Pavel D. Kiseleff (rond Kiseleff) din dreptul Monumentului Infanteriei; restricţionarea parcării autovehiculelor pe Str. Docenţilor; restricţionarea parcării/staţionării voluntare pe Aleea Pescăruş (între Intrarea Pescăruş şi Restaurantul Pescăruş); eliberarea parcărilor din zona de desfăşurare a antrenamentelor generale şi Paradei Militare.

- Până la ora 14.30 - restricţionarea traficului rutier pe benzile I, II şi III în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere către Piaţa Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf şi pe Str. Alexandru Constantinescu, de la Arcul de Triumf până la Bd. Mărăşti, pe ambele sensuri de mers, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale; restricţionarea bretelei de circulaţie care face legătura între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Şos. Kiseleff; restricţionarea spaţiului interzis circulaţiei, dispus în spatele Arcului de Triumf, între Bd. Mareşal Alexandru Averescu şi Bd. Mareşal Constantin Prezan.

- până la ora 14.30 - restricţionarea traficului rutier pe Şos. Kiseleff, precum şi a străzilor adiacente, între Piaţa Victoriei, Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Presei Libere, cu specificaţia că în pasajul de la Piaţa Presei Libere se va putea permite circulaţia doar către Piaţa Montreal; restricţionarea traficului pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe străzile adiacente; restricţionarea traficului pe str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf; restricţionarea traficului pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe străzile adiacente; restricţionarea traficului pe Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanţu, Str. Docenţilor, Str. Mahatma Gandhi şi pe Str. Petofi Sandor; restricţionarea traficului pe Str. Clucerului, între str. Arh. Ion Mincu şi Bd. Mareşal Alexandru Averescu, precum şi pe străzile adiacente spre Bd. Ion Mihalache; restricţionarea traficului pe Str. Gheorghe Brătianu, între str. Arh. Ion Mincu şi Str. Docenţilor, precum şi pe străzile adiacente către Bd. Aviatorilor; restricţionarea traficului pe Str. Uruguay, între Bd. Aviatorilor şi Şos. Kiseleff, precum şi pe străzile adiacente spre cele două bulevarde; restricţionarea traficului pe Str. Monetăriei şi pe Aleea Primo Nebiolo; eliberarea parcării dispuse în rond Kiseleff.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

Albertos HiT - Moderator Online

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Parada de 1 Decembrie 2023 la Bucuresti - Ziua Națională a României

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact