Bradul din Targul de Craciun Craiova desemnat cel mai frumos din Europa

Decembrie 08, 2023

Târgul de Crăciun din Craiova a devenit în ultimii ani un eveniment imposibil de ratat de iubitorii sărbătorilor de iarnă și a decorațiunilor. Administrația locală a investit foarte mult în ornamente și decorațiuni de Crăciun, iar rezultatul este premiul de „cel mai frumos brad de Crăciun din Europa”, precum și locul al treilea într-un clasament al celor mai frumoase târguri de Crăciuni de pe bătrânul continent.

Numit și ”Bradul cu ferestre” pomul de Crăciun care tronează în fața sediului Primăriei din Piața Mihai Viteazu nu este un brad adevărat ci o reinterpretare a acestuia. Are ferestre și este o combinație între idea unui castel al Crăiesei Zăpezii și un vașnic arbore din munți.

“Ne onorează nominalizarea bradului nostru de Crăciun, ca fiind cel mai frumos din Europa, în situația în care ne aflăm înaintea unor mari orașe europene, cu o lungă și recunoscută tradiție de organizare a Târgului de iarnă.

Sperăm ca imaginile transmise în lumea întreagă să atragă cât mai mulți turiști la Craiova, pentru că anul acesta am pregătit cea mai frumoasă poveste de Crăciun, cu multe elemente magice și surprize pentru toate vârstele”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Bradul din Craiova are o înălțime de 20 de metri, iar presa locală a scris că este o variantă ”copiată” din Lituania și că seamănă cu cel montat în piața centrală din Vilnius în 2015.

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova, România, a devenit în ultimii ani o bijuterie ascunsă, captivând inimile călătorilor și ale localnicilor deopotrivă în timpul sezonului festiv. În 2023, orașul și-a câștigat locul pe harta europeană a Crăciunului, găzduind cu mândrie ceea ce este aclamat drept cel mai frumos brad de Crăciun de pe continent, scrie Best European Destinations, un site de profil care este colaborator oficial al Comisiei Europene.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe 17 noiembrie, la ora 18:30. Se va încheia pe 2 ianuarie 2024, dar până atunci, evenimentul se defășoară în patru zone din municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljna și Piața Mihai Viteazu. 

Festivitățile de Crăciun din Craiova au câștigat rapid popularitate, obținând pentru oraș o reputație ca una dintre destinațiile favorite ale turiștilor în timpul sărbătorilor de iarnă.

Angajamentul orașului de a crea o atmosferă magică este evident în diversitatea activităților și atracțiilor care îi așteaptă pe vizitatori. Târguri autentice de Crăciun, ateliere creative pentru copii, caruseluri palpitante și concerte creează o experiență captivantă, plasând Craiova în topul destinațiilor pentru sezonul de iarnă.

Tema ediției de anul acesta a târgului este povestea Crăiasii Zăpezii, iar întreaga temă a Pieții Mihai Viteazu se concentrează în jurul său, cu decor alb turcoaz.

Târgul de Crăciun din Craiova este spectaculos și datorită faptului că aici vei găsi cea mai mare roată panoramică, înaltă de 40 de metri înălțime și cu o capacitate de 140 de persoane.

Roata a fost adusă din Olanda și este decorată cu 200.000 de leduri.

Unul dintre punctele forte care deosebesc Craiova de alte orașe europene este patinoarul său, clasat printre cele mai frumoase patinoare de Crăciun din continent. În timp ce se plimbă pe gheață sub luminițele strălucitoare și decorațiunile festive, vizitatorii se pot cufunda în spiritul bucuriei sezonului.

Poveștile lui Andersen și spiritul lui Moș Crăciun prind viață în Craiova, unde căsuțele de Crăciun par să fie desprinse dintr-un basm. Ambianța este pur și simplu fermecătoare, invitând vizitatorii să pășească într-o lume plină de bucurie și minune festive. Angajamentul orașului de a oferi o experiență autentică și magică de Crăciun îl plasează în afara masei.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Albertos HiT - Moderator Online

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Bradul din Targul de Craciun Craiova desemnat cel mai frumos din Europa

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact