Top cele mai frumoase parcuri de distractie din Europa

August 03, 2023

Ori ca sunteti alaturi de muzica de calitate si deejay preferati pe Radio HiTFM Romania ori sunteți în căutare de adrenalină și aventură? Ați ajuns în locul potrivit! Radioul Online nu este dedicat anumitor grupe de persoane ci este public la fel cum parcurile de distracție nu sunt dedicate doar copiilor, ci tuturor celor care vor să aibă parte de experiențe memorabile.

Când vine vorba de divertisment, Europa are o mulțime de parcuri de distracție. Acestea atrag milioane de turiști în fiecare an, copii și adulți, deopotrivă.
 
Vă invităm să descoperiți top-ul nostru cu cele mai uimitoare parcuri de distracție din Europa.
 
Lăsați-vă purtați prin minunata lume a parcurilor de aventură și întorceți-vă în copilărie măcar pentru o zi! 
 
Dacă vreți să mergeți în vacanță cu copiii, nu exista un loc mai potrivit pentru cei mici ca un parc tematic, plin de atracții și spectacole magice.

Disneyland Paris

 
Cu toții am auzit de Disneyland Paris, fiind cel mai vizitat parc de distracții din Europa, cu aproape 10 milioane de vizitatori în fiecare an. 
 
Prin urmare, Disneyland Paris este un must – see pentru oricine vrea să petreacă experiențe de neuitat în încântătoarea lume Disney
disneyland_paris Top cele mai frumoase parcuri de distractie din Europa
 
Situat la doar 40 de minute de centrul orașului Paris, Disneyland Paris este împărțit în două mari parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios, având în total o suprafață de 22 km2.
 
Disneyland Park este împărțit în 4 zone: Fantasyland – lumea magică a filmelor clasice, Discoveryland - lumea gânditorilor și exploratorilor, Frontierland -  incursiune în lumea Vestului Sălbatic și Adventureland - lumea aventurierilor.
 
În Studiourile Walt Disney atmosfera este însuflețită de eroii din desenele animate precum: Omul Paianjen, Cars, Ratatouille, cât și de o mulțime de montagne ruse sau roller coastere, unde vizitatorii vor simți adrenalina la cotele ei maxime.
 
Deși ambele parcuri sunt în aceeași zonă, este nevoie de bilete diferite de acces pentru fiecare. Pentru a evita cozile, rezervați biletele în avans online, în funcție de ce vreți să vizitați și câte zile alocați acestui parc de distracție renumit din Europa.
 
Cei mici nu pot părăsi Disneyland Paris fără o îmbrățișare de la Mickey. Însă, este util să luați o harta a locului și să verificați orele la care au loc diferitele spectacole, pentru a nu rata personajele preferate, care apar doar în anumite momente ale zilei.
 
Parcul este echipat astfel încât să primească și copii foarte mici – de la atracții pentru ei, la cărucioare, servicii de baby-sitting și meniuri adecvate lor. 
 
Disneyland Paris este locul unde întreaga familie poate avea parte de o vacanță uluitoare!

Europa Park

 
Este timpul pentru și mai multă aventură!
 
Amplasat în inima Europei, la granița dintre Germania și Franța, Europa Park este cel mai mare parc tematic din Germania și unul din cele mai populare parcuri de distracție din Europa. 
 
Se află în orașul Rust și are peste 5 milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an.
 
Nu aveți cum să nu fiți fascinați de cele peste 100 de atracții și spectacole disponibile în acest univers al distracției 
 
Ce atracții vă așteaptă la Europa Park?
 
Parcul oferă 13 roller-coastere, dintre care cel mai renumit este Silver Star, care ajunge până la 73 m înălțime, fiind și al doilea cel mai lung montagne-russe europen, cu un traseu de 1,62 km.
 
În plus, aici veți putea pătrunde în fascinantul univers al celor 19 zone tematice care vă poartă într-o călătorie prin diversele culturi ale Europei. 
 
Arhitectură, muzică și bucătărie tradițională - fiecare zonă tematică este unică și creează acel sentiment inegalabil de relaxare.
 
Nu uitați să vizitați și Tărâmul Aventurii, unde vă veți bucura de priveliștile uimitoare ale lacului din zona cu tematică austriacă, cu copaci vechi de secole și flori colorate. 
 
europa_park Top cele mai frumoase parcuri de distractie din Europa
 
Luați întreaga familie într-un tur de descoperire al Irlandei, porniți în aventuri uluitoare în lumea lui Poseidon și Zeus din zona cu tematică greacă sau faceți o plimbare cu balonul cu aer cald, în zona Liechtenstein.
 
Nu ratați Alpenexpress Coastiality, un roller coaster uimitor care vă echipează cu o cască VR în timp ce vă poartă prin aventuri virtuale uluitoare, de care vă veți aminti toată viața.
 
Tot aici veți găsi și fascinanta lume a apei, Rulantica și cel mai mare tobogan de viteză din Europa, „Vikingløp”.
 
Europa Park este destinația perfectă indiferent de vârstă sau de sezon.
 
Descoperiți aventuri nelimitate la Europa Park!
 

PortAventura Park

 
PortAventura se află la 85 km de Barcelona și este cel mai mare parc tematic din Spania și unul din cele mai mari parcuri de distracție din Europa.
 
Împărțit în șase zone tematice: Mediterana, Polinezia, China, Mexic, Far West și Sésamo Aventura, parcul este vizitat de aproximativ 4 milioane de turiști în fiecare an, fiind renumit pentru cel mai înalt și mai rapid roller coaster din Europa
 
port aventura park
 
 

Legoland Billund

 
Căutați experiența ideală pentru copilul vostru?
 
Legoland, Danemarca, este unul din cele mai bune parcuri tematice din Europa pentru familii cu copii, și, probabil, cel mai bun Legoland de pe continent.
 
Activitățile parcului sunt dedicate în principal copiilor mai mici de 11 ani, însă există și câteva atracții cu nivel ridicat de adrenalina, precum roller-coastere, pentru cei mai mari.
 
O vizită în acest parc de distracție din Europa se va dovedi a fi o expriență pe cât de amuzantă, pe atât de educativă 
 
legoland paris
 
Parcul se întinde pe aproximativ 18 ha și este vizitat de aproape 2 milioane de turiști anual. Este poziționat lângă fabrica Lego și Aeroportul Billund, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Danemarca.
 
Legoland Billund este împărțit în nouă zone tematice, precum: Duplo Land - un paradis plin de joacă și activități pentru copiii mici; Imagination Zone - filme 4D cu personaje lego; LEGOREDO® Town – locul unde cei mici pot săpa după aur, sau pot face o plimbare sălbatică cu o canoe LEGO®, Adventure Land – zona plină de provocări pentru toată familia; Lego Ninjago World – locul unde vă puteți testa abilitățile ninja; Knight's Kingdom – locul ideal pentru a experimenta o lume de cavaleri curajoși, prințese frumoase și vikingi sălbatici, Mini Land - unde veți putea admira monumente și peisaje urbane din Danemarca și din întreaga lume la scara 1:20; Pirate Land – zona dedicată activităților pe apă și Polar Land – o incursiune în cel mai tare Ținut Polar din lume.
 
Ce alte atracții uimitoare vă mai așteaptă aici? 
 
De la ateliere de creație, unde cei mici pot învăța tehnici noi de construcție și pot descoperi noi moduri de a-și construi propriile modele LEGO®, până la roller – coastere uimitoare, precum Flying Eagle sau plimbări impresionante cu Lego train – care face înconjurul parcului pentru a vă oferi o privire de ansamblu.
 
Totodată, nu puteți rata nici Legotop - liftul cu ferestre transparente care vă poartă până în varful unui turn de 36 m sau Ghost- the haunted house – o adevărată aventură printr-un de labirint de oglinzi.

Efteling Park

 
În continuare, vă invităm să descoperiți o lume a minunilor, în unul din cele mai vechi parcuri tematice din lume.
 
Efteling este un parc de distracții din Europa, situat în Kaatsheuvel, Țările de Jos. 
 
Atracțiile parcului sunt în special legate de lumea fantastică, cu elemente din mituri și legende antice, basme, fabule și folclorefteling park1
 
Căutați experiențe unice și atracții spectaculoase?
 
Acest parc parc inedit, aflat în mijlocul naturii, oferă câte ceva pentru fiecare. 
 
Efteling se adresează atât copiilor, cât și adulților, datorită temelor sale culturale, romantice și nostalgice, pe lângă gama largă de plimbări sau adrenalină în roller-coastere.
 
Este vizitat de peste 5 milioane de turiști în fiecare an și se întinde pe 72 de hectare. Parcul Efteling este împărțit în cinci zone tematice, astfel: Reizenrijk - Tărâmul Călătoriei; Marerijk - Tărâmul Zânelor; Ruigrijk - Tărâmul Aventurii; Anderrijk – semnifică Alt Tărâm și Fantasierijk - Tărâmul Fanteziei.
 
Aici veți putea vedea și Aquanura - cunoscută drept cea mai mare fântână din Europa. De asemenea, vizitatorii au șansa de a păși în orașul magic Raveleijn, unde vor avea parte de o mulțime de cascadorii cu foc, efecte speciale și apă.
 
Chiar și cei mici se pot distra de minune în Efteling Park, deoarece există si o mulțime spectacole și activități pentru copii. De la trupe de stradă, la locuitori acrobatici din pădurea basmelor, parcul oferă ceva nou la fiecare pas.
 
Nu ratați Templu Pagode Thai, locul cu vederi fenomenale asupra întregului Efteling și a întregii zone de verdeață din jur sau Stoomcarrousel, un carusel cu abur vechi de 100 de ani.
 

Gardaland Park

 
Gardaland Park, Italia, se numără printre atracțiile de top ale Europei și este o destinație extraordinară de vacanță, unde veți avea parte de distracție, fantezie și aventură.
 
Este situat în localitatea Castelnuovo del Garda și este renumit datorită atracțiilor sale uimitoare, dar și datorită dimensiunii sale impresionante, întinzându-se pe o suprafață de 33 hectare. 
gardaland park1
 
Gardaland este împărțit în 4 zone, în funcție de dificultate: Fantasy, Adventure, Adrenaline și Teatri.
 
Dacă sunteți în căutare de adrenalină, nu ratați Blue Tornado - cel mai emblematic roller coaster din Gardaland sau urcați-vă la bordul legendarului roller coaster Shaman, care vă va purta într-un zbor spectaculos în lumea misterioasă a spiritelor indienilor americani.
 
Cei mici se pot bucura și ei de aventuri nesfârșite, explorând Prezzemolo Magic Village, unde vor avea parte de suprize uimitoare: un castel colorat, o trăsură cu Prezzemolo și Aurora și mult nisip unde se pot juca și distra non-stop.

Liseberg Park

 
Cel mai mare parc de distracții din Scandinavia, Liseberg, este un parc tematic plin de viață, flori, copaci, grădini uluitoare și lumini colorate.
 
Liseberg este un parc tematic din Gothenburg, Suedia și unul din cele mai renumite parcuri de distracție din Europa. Aproximativ 3 milioane de vizitatori îi trec pragul anual.Liseberg Park 
 
Aici veți găsi de toate, de la plimbări pline de adrenalină la muzică și dans, până la carusele pentru cei mici sau case ale groazei pentru cei mai mari dintre vizitatori.
 
Una din cele mai mari atracții ale parcului Liesberg este roller coaster-ul Balder, un roller coaster din lemn autentic care vă va purta într-o plimbare de neuitat. 
 
De asemenea, nu ratați nici Lisebergbanan, un roller coaster ce atinge o viteză maximă de 80 km/h. Helix este, de asemenea, unul din roller coasterele parcului, care nu pot fi trecute cu vederea.
 
Pentru cei mici, există numeroase atracții, precum: Kaffekoppen – un ceainic uriaș care se învârte, Flygis – butoaiele zburătoare din Țara Iepurilor, Kållerado – plimbări spectaculoase pe apă printre cascade, păduri mistice și stânci uluitoare sau Mecanica - o mașinărie puternică care vă învârte la 360 de grade în jurul a trei axe, la 30 de metri sus în aer. 
 
Acestea sunt doar câteva din atracțiile care vă vor oferi senzații tari și experiențe de neuitat în unul din cele mai faimoase parcuri de distracție din Europa.
 

Tivoli Gardens

 
Poate vă întrebați de ce se află Tivoli Gardens în top-ul celor mai renumite parcuri de distracție din Europa.
 
În primul rând, Tivoli este un loc cu adevărat unic, care și-a deschis porțile pentru prima dată în 1843, iar în prezent are aproximativ 4 milioane de vizitatori în fiecare an. 
 
La Tivoli se află unul din cele mai vechi roller coastere de lemn din lume, care încă operează și astăzi.
 
Situat în inima orașului Copenhaga, Tivoli Gardens, oferă o serie de experiențe uimitoare, plimbări distractive, decoruri pitorești, un program de divertisment captivant, experiențe culinare delicioase și amintiri de neuitat pentru întreaga familie.
Tivoli Gardens1
 
Peisajul este frumos, cu arhitectură exotică, clădiri istorice și grădini luxuriante. Noaptea, mii de lumini colorate creează o atmosferă de basm care este complet unică. 
 
Știați că, scriitorul de basme Hans Christian Andersen a vizitat de multe ori Tivoli Gardens, la fel ca și Walt Disney, care și-a găsit inspirația pentru propria lume Disney aici?
 
Pentru pasionații de senzații tari și adrenalină, există câteva atracții impresionante, precum: Turnul de Aur – care oferă o priveliște fantastică asupra orașului, de la 63 de metri înălțime, Demonul – călătoria care provoacă cele mai multe țipete și emoții din tot parcul sau Star Flyer - un leagăn-carusel clasic care vă va da fiori.

LEGOLAND Windsor

 
V-ați imaginat vreodată că pilotați un balon cu aer cald? 
 
Atunci aveți ocazia să vă arătați abilitățile de pilotaj la Legoland, Windsor din Berkshire în Anglia. 
 
Asta, și multe alte activități uimitoare pot fi explorate în acest parc de distracție faimos în Europa. 
 
LEGOLAND Windsor este unul dintre cele 8 parcuri de distracții oficiale ale mărcii LEGO și se întinde pe 61 ha.  A fost conceput special pentru copiii de la 2 la 12 ani, dar oferă peste 55 de atracții pentru toată familia.
 
Legoland Windsor este împărți în 11 zone distincte, dintre care: Regatul Cavalerilor; Duplo Land; Wild Woods, Adventureland sau Miniland. Există, de asemenea, și o zonă în care copiii mici pot conduce mașini electrice, iar la final, ei își pot câștiga propriul permisul de conducere LEGOLAND.
 
LEGOLAND Windsor 
 
Miniland este una dintre cele mai fermecătoare zone, unde peste 35 de milioane de bucăți Lego sunt folosite pentru a crea diferite scene din Europa, SUA și din toată lumea. 
 
Copiii voștri visează să ajungă maeștri Lego?
 
The Brick este una din cele mai noi atracții ale parcului, cu 100.000 de cărămizi LEGO cu care să se joace și să construiască propriile capodopere.
 
Alte atracții de la Legoland Windsor includ Dragon Coaster –o călătorie palpitantă la bordul unui dragon LEGO; Scarab Bouncers – vă va catapulta într-o altă dimensiune, cu priveliștile și sunetele Egiptului antic; Spinning Spider –o cursă în cărucioare de mare viteză pentru a evita să vă încurcăți într-o pânză de păianjen; LEGO City Deep Sea – descoperiți un oraș subacvatic pierdut la bordul unui submarin LEGO; The Haunted House Monster Party – distracția pentru întreaga familie este asigurată.
 

Siam Park

 
Sunteți gata să trăiți aventura vieții voastre în cel mai mai mare parc acvatic din Europa?
 
”Regatul Apelor”, așa cum mai este cunoscut Siam Park, este cea mai mare construcție în stil thailandez din afara Thailandei. Este situat în sudul insulei Tenerife, în Adeje, și găzduiește o rețea impresionantă de tobogane de apă.
 
siam park 
 
Siam Park oferă vizitatorilor 18 puncte de atracție pentru toate gusturile, cum ar fi Mai Thai River - cel mai lung lazy river din lume, Wave Palace - piscina cu cele mai mari valuri artificiale din lume sau Tower of Power - un tobogan aproape vertical de 28 de metri, care se cufundă în adâncurile unui rezervor de rechini.
 
Cetatea pierdută sau Orașul Pierdut, este o zonă de joacă pentru copii cu multiple turnuri, poduri, cascade si 15 tobogane, ideale pentru tinerii aventurieri. 
 
Totodată, cei mici se pot distra și la Coco Beach Wave Pool - un bazin unic de apă de mică adâncime special conceput pentru copiii mici, mărginit de o plajă cu nisip fin adus din Africa.
 
Siam Park completează experiența pentru cei mici cu Sawasdee, o adevărată junglă cu diferite tobogane de apă pentru a satisface nevoia de adrenalină a tuturor copiilor.
Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

Albertos HiT - Moderator Online

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Top cele mai frumoase parcuri de distractie din Europa

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact